Συνταγές για συνοδευτικές σάλτσες
Πέστο με μέντα
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τα φύλλα από ένα μεγάλο ματσάκι μέντα μαζί με 50 γραμμ. καβουρντισμένα κουκουνάρια και 50 γραμμ. παρμεζάνα. Προσθέτετε πιπέρι, αρκετό ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Μπορείτε να ρίξετε και ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένη αν επιθυμείτε.
Σάλτσα κρεμμυδιού με πιπεριές
Σε μια κατσαρόλα βάζετε 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες, αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο, 6 κ.σ. ξίδι από μηλίτη και 30 γραμμ. καστανή ζάχαρη και τα αφήνετε να βράσουν για 20’. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Με λεμόνι, τζίντζερ, κόλιαντρο και μπαχαρικά
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το χυμό και το ξύσμα από 1 βιολογικό λεμόνι μαζί με 1 κ.γ. κύμινο, 1 κ.γ. πάπρικα, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 1 κομμάτι τριμμένο τζίντζερ και 3 κλωναράκια κόλιαντρο ψιλοκομμένα. Προσθέτετε αρκετό ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.