Follow us

Search

3 συνταγές με αβοκάντο για να γλείφεις τα δάχτυλά σου

Δεν φαντάζεσαι πόσα γευστικά πιάτα μπορείς να ετοιμάσεις με ένα ώριμο αβοκάντο και μερικά βασικά συστατικά.

3 συνταγές με αβοκάντο για να γλείφεις τα δάχτυλά σου

Σουβλάκια σολομού με μυρωδικά και αβοκάντο 

Υλικά:

1 ώριμο αβοκάντο
400 γραμμ.
Φιλέτο σολομού για 4 σουβλάκια
60 γραμμ.

Για το μείγμα μυρωδικών:

1 κ.γ. Πάπρικα σε σκόνη
1 κ.γ. Νιφάδες τσίλι
1 κ.γ. Καστανή ζάχαρη
1/2 κ.γ. Ρίγανη
1/2 κ.γ. Θυμάρι
1/3 κ.γ. Σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ.γ. Κόλιανδρο
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζετε το μείγμα μυρωδικών ανακατεύοντάς τα όλα μαζί σε ένα μπολ.
  2. Κόβετε το ψάρι σε 4 κομμάτια και καλύπτετε με το μείγμα μυρωδικών πριν περάσετε τον σολομό στα σουβλάκια.
  3. Κόβετε το αβοκάντο σε ροδέλες και τις οργανώνετε σε ένα πιάτο σαν carpaccio.
  4. Μαγερεύετε το σολομό κατά προτίμηση στο grill μέχρι να ροδίσει, γυρνάτε στο ενδιάμεσο και σερβίρετε μαζί με το αβοκάντο.

Κρέμα αβοκάντο

Φώτο: WAO

Υλικά:

1 ώριμο αβοκάντο καθαρισμένο και χωρίς κουκούτσι
4 κ.σ. Μαγιονέζα
50 γραμμ. Λάδι καρύδας
Χυμό και ξύσμο από 1/2 λεμόνι
1 κρεμμύδι
Αλατοπίπερο
Ελαιόλαδο ή κολοκυθόσπορούς ή σουσάμι ή ρόδι για γαρνιτούρα.

Εκτέλεση:

  1. Βάζετε όλα τα υλικά εκτός από τη γαρνιτούρα της αρεσκείας σας σε ένα μπολ και πολτοποιείτε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Προσθέτετε όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε και αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει για 3 ώρες.
  3. Βγάζετε από το ψυγείο, προσθέτετε τη γαρνιτούρα που προτιμάτε και σερβίρετε.

Μους σοκολάτας με αβοκάντο 

Φώτο: WAO

Υλικά:

2 ώριμα αβοκάντο
50 γραμμ. Μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια
50 γραμμ. Κακάο χωρίς προσθήκη ζάχαρης και έξτρα για να πασπαλίσετε το γλυκό στο τέλος.
2 κ.γ. Βανίλια
50 ml σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
1 πρέζα χοντρό αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν μαρί με χλιαρό νερό.
  2. Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να αποκτήσετε ένα κρεμώδες μείγμα
  3. Σερβίρετε σε μικρά ποτήρια και τα βάζετε στο ψυγείο για μια ώρα για να κρυώσουν.
  4. Βγάζετε από το ψυγείο και πασπαλίζετε με κακάο πριν σερβίρετε.
MORE FROM

Living

BEST of INTERNET