Δεν είναι μόνο τα πράσινα, κόκκινα και κίτρινα κάρυ, το τσίλι, galangal και kafir lime που κάνουν την ταϊλανδέζικη κουζίνα ελκυστική, είναι όλη η φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από κάθε πιάτο, πίσω από κάθε μπουκιά. Σίγουρα δεν είναι μόδα, ούτε τάση, είναι μια κουζίνα που άμα την ανακαλύψεις θα τη λατρέψεις.
Γι’ αυτό ίσως και τα ταϊλανδέζικα εστιατόρια γνωρίζουν μια ιδιαίτερη άνθηση τα τελευταία χρόνια στην ελληνική πρωτεύουσα. Ψαγμένοι χώροι, μελετημένο design, κήποι και εξωτικές ταράτσες, εντυπωσιακά μενού και γαστρονομικές συγκινήσεις διαμορφώνουν τα ταϊλανδέζικα των Αθηνών, τα οποία δεν έχουν να ζηλέψουν πλέον πολλά, από τα υπόλοιπα της Ευρώπης. Να λοιπόν κάποια που ξεχωρίσαμε!
Blue Bamboo (Κυδαντιδών 24, Πετράλωνα)
Μικρό αλλά άνετο, με χαλαρό σχετικά διακοσμητικό ύφος, μεγάλα ξύλινα παρείστικα τραπέζια που στρώνονται με χάρτινα sous plat που αναγράφουν το μενού. Νεανικό σφύζει από ζωή, όπως και όλη η γύρω περιοχή των Πετραλώνων. Τα καλύτερα πιάτα του τα Pad Thai noodles, το ρύζι με ανανά και γαρίδες που σερβίρεται σε μισό ανανά τα Pad Kra Pao και τα Singapore noodles!
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.