Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Τι αλεύρι πρέπει να χρησιμοποιούμε;
«Η ποιότητα του αλευριού κάνει τη διαφορά. Επιλέξτε ένα λευκό, πλούσιο σε πρωτείνες αλεύρι για όλες τις χρήσεις».
Και η μαγιά;
«Η μαγιά μπίρας είναι ό,τι πρέπει: ελάχιστη αρκεί. Μη χρησιμοποιείτε πολύ αλάτι, σταματά το φούσκωμα».
Πώς δουλεύεται η ζύμη;
«Στο χέρι μέχρι να φτάσει στο «σημείο της πάστας», δηλαδή όταν δεν κολλάει πια στα δάχτυλα».
Πόση ώρα ψήνουμε;
«10′ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς ώστε η πίτσα να πάρει το κατάλληλο θερμικό σοκ».
Εναλλακτικά, αντί για φούρνο;
«Στο τηγάνι! Όπως κάνουν παραδοσιακά στη Νάπολη και την αποκαλούν Montanara. H ζύμη είναι η ίδια, αλλά τηγανίζεται σε ηλιέλαιο και γαρνίρεται με σος ντομάτας, ρίγανη και τυρί stracciatella».
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!