Αυτά τα σπιτικά chimichangas μας ταξιδεύουν στο Μεξικό

Προ Covid-19 είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τα αγαπημένα μας εστιατόρια και να δοκιμάζουμε ethnic γεύσεις. Τώρα που αυτό φαντάζει αδύνατο ήρθε η ώρα να μπούμε στην κουζίνα μας και να πειραματιστούμε!

Elle 26 Φεβ. 21
Αυτά τα σπιτικά chimichangas μας ταξιδεύουν στο Μεξικό

Υλικά:

2 φλιτζάνια μαγειρεμένο και τεμαχισμένο κοτόπουλο
1 κουταλιά της σούπας σκόνη τσίλι
1/2 κουταλιά του γλυκού κύμινο
1/4 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
2 φλιτζάνια τυρί Cheddar τριμμένο
56 γραμμάρια τυρί κρέμα
2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
30 γραμμάρια ψημένα μεξικάνικα φασόλια
4 τορτίγιες μεγέθους burrito
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους τοποθέτησε το κοτόπουλο, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο, τη πάπρικα, το αλάτι, τη σάλτσα, το τυρί cheddar, τη κρέμα τυριού και τα φρέσκα κρεμμύδια.

Βάλε 2 κουταλιές της σούπας φασόλια πάνω στην τορτίγια. Προσέθεσε περίπου ½ φλιτζάνι του μείγματος κρέατος και τοποθέτησέ το στο κέντρο. Δίπλωσε τις πλευρές της τορτίγιας και στη συνέχεια τύλιξε το κάτω μέρος και τοποθέτησέ το σε ένα ταψί. Άλειψε τις κορυφές με ελαιόλαδο.

Ψήσε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να λιώσουν τα τυριά.

Ανακάλυψε περισσότερες συνταγές στο therecipecritic.com.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT