για 12 άτομα
χρόνος προετοιμασίας 30′
ψήσιμο 10′
Υλικά:
για περίπου 24 cookies
110 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κύβους
110 γραμμ. ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό ελαφρά χτυπημένο
125 γραμμ. αλεύρι
1/2 κ.γ. μαγιά
20 γραμμ. κακάο σε σκόνη
1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1/4 κ.γ. αλάτι
100 γραμμ. σταγόνες σοκολάτας κατά προτίμηση 70% κακάο και άνω ή 1000 γραμμ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα κομμένα σε μικρά κομμάτια
50 γραμμ. μπανάνα πολτοποιημένη
170 γραμμ. καρύδια πεκάν κομμένα σε κομμάτια
100 γραμμ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
1. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη με μίξερ μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το αυγό σταδιακά και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Κοσκινίζετε το αλεύρι, την μαγιά, το κακάο την κανέλα και το αλάτι μέσα σε ένα μπολ και έπειτα τις προσθέτετε στο μείγμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 15” και προσθέτετε την σοκολάτα και την μπανάνα. Συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και φυλάσσετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
2. Στην συνέχεια βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και σχηματίζετε μπαλίτσες 3 εκ. σε διάμετρο και περίπου 20 γραμμ. Ρίχνετε τα ψιλοκομμένα καρύδια πεκάν σε ένα μπολ και περνάτε τις μπαλίτσες από μέσα πιέζοντας ελαφρά για να καλυφθούν.
3. Απλώνετε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και ακουμπάτε επάνω τις μπαλίτσες. Τις βάζετε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον.
4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 °C και απλώνετε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί. Ρίχνετε την ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και περνάτε από μέσα τα μπισκότα πριν τα ακουμπήσετε στο ταψί με απόσταση 2-3 εκ. το ένα από το άλλο. Πιέζετε ελαφρά.
5. Ψήνετε για 10′, αφήνετε να κρυώσουν εκτός φούρνου για 10′ ακόμα και σερβίρετε αμέσως.