Υλικά
4-5 μεσαία κολοκυθάκια
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
Μοσχαρίσιο κιμά
Μαύρα φασόλια
Φρέσκο σκόρδο
Τσίλι σε σκόνη
Κύμινο σε σκόνη
Πελτέ ντομάτας
Ζωμό κοτόπουλο
Κορίανδρο
Λάιμ
Τριμμένο τυρί
Ντοματίνια
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και εν τω μεταξύ κόβετε τα κολοκυθάκια οριζόντια και αφαιρείτε το εσωτερικό για να κάνετε χώρο για την γέμιση.
Τοποθετείτε τα κολοκυθάκια σε ένα ταψί, αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε την γέμιση:
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Στην συνέχεια προσθέτετε τον κιμά, τον ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς.
Προσθέτετε τα μπαχαρικά σε σκόνη ανακατεύοντας και έπειτα προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο, τον πελτέ ντομάτας και τα φασόλια. Συνεχίζετε να ανακατεύετε για 5′ και μετά προσθέτετε τον κορίανδρο, και τον χυμό του λάιμ.
Με ένα κουτάλι παίρνετε την γέμιση και την βάζετε στα ψημένα κολοκυθάκια.
Καλύπτετε με το τριμμένο τυρί και ψήνετε μέχρι να λιώσει.
Πριν σερβίρετε προσθέτετε τα toppings που σας αρέσουν όπως sour cream, guacamole ή αβοκάντο σε κυβάκια.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο cookingclassy.com