Υλικά:
για 6 άτομα
1 μεγάλο μανταρίνι
100 γραμμ. λάδι καρύδας
50 γραμμ. κακάο σε σκόνη
3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Απλώνετε χαρτί ψησίματος σε ένα μικρό ταψάκι.
Τρίβετε το μανταρίνι και κρατάτε το ξύσμα στην άκρη.
Καθαρίζετε το μανταρίνι και απλώνετε τα κομματάκια στο ταψί.
Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνετε το λάδι καρύδας σε χαμηλή φωτιά. Βγάζετε από την φωτιά και προσθέτετε το κακάο σε σκόνη και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε το μείγμα με την σοκολάτα μέσα στο ταψί με το μανταρίνι και πασπαλίζετε με το ξύσμα, πιέζοντας ελαφρά την επιφάνεια της σοκολάτας.
Βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα μέχρι να στερεοποιηθεί.
Κόβετε σε ίσα κομμάτια με ένα μαχαίρι και σερβίρετε.
Βρείτε περισσότερες γευστικές συνταγές στο: hemsleyandhemsley.com