Υλικά:
4 φλιτζάνια φύλλα βασιλικού
3 σκελίδες σκόρδο
3/4 φλιτζανιού κουκουνάρι
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
1 συσκευασία ζυμαρικά της επιλογής σου
Εκτέλεση:
1. Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
2. Σε ένα μπλέντερ τοποθέτησε τον βασιλικό, το σκόρδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και πολτοποίησέ τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Τοποθέτησε τη σάλτσα πέστο σε ένα τηγάνι και μαγείρεψέ την για 5 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίξε στο τηγάνι τα ζυμαρικά και ανακάτεψε καλά.
Περισσότερες συνταγές στο: therecipecritic.com.