Υλικά:
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
3/4 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3/4 φλιτζάνι καρότα, ψιλοκομμένα
3/4 φλιτζάνι σέλερυ, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ξερό
1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό ξερό
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
4 φλιτζάνια πατάτες, ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ
1 1/2 φλιτζάνια γάλα
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Ρίξε σε μια βαθιά κατσαρόλα το κιμά και σόταρέ τον σε μέτρια προς υψηλή φωτιά έως ότου πάρει ένα καφετί χρώμα. Μόλις ψηθεί, αφαίρεσέ τον από τη κατσαρόλα και άφησέ τον στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα, πρόσθεσε μια κουταλιά βούτυρο, το κρεμμύδι, τα καρότα, το μαϊντανό, το βασιλικό και το σέλερυ και σόταρέ τα μέχρι να μαλακώσουν.
Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται τα λαχανικά, ρίξε στη κατσαρόλα το ζωμό του κοτόπουλου, τις πατάτες και το κιμά και άφησέ τα να βράσουν για 10-12 λεπτά.
Σε ένα μικρό τηγάνι, λιώσε το υπόλοιπο βούτυρο και έπειτα ρίξε το αλεύρι. Μαγείρεψε τα δύο αυτά υλικά για 3-5 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίξε το μείγμα στη κατσαρόλα με τη σούπα και ανακάτεψε για 1-2 λεπτά.
Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε στη κατσαρόλα το τριμμένο τυρί, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακάτεψε μέχρι να λιώσει το τυρί. Αφαίρεσε τη σούπα από τη φωτιά και πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος.