Υλίκα:
2 παχιές φέτες μπέικον, κομμένες σε κύβους
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κύβους
1 σέλινο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαυρο πιπέρι
3 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
4 πατάτες, κομμένες σε κύβους
3 φλιτζάνια καλαμπόκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
3/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
Τριμμένο τυρί, ψιλοκομμένο μπέικον και φρέσκο κρεμμυδάκι για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση:
1. Βάλε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τσιγάρισε το μπέικον, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
2. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σέλινο και όταν τσιγαριστούν και αυτά ρίξε το σκόρδο, το αλάτι, το θυμάρι και το πιπέρι και συνέχισε το μαγείρεμα για 2 λεπτά.
3. Έπειτα ρίξε τις πατάτες, το καλαμπόκι και το ζωμό, ανακάτεψε καλά, κάλυψε την κατσαρόλα και άσε την σούπα να σιγοβράζει για περίπου 15 με 20 λεπτά μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν αρκετά.
4. Σε ένα φλιτζάνι ανακάτεψε το κορν φλάουερ με την κρέμα γάλακτος, μέχρι το πρώτο να διαλυθεί εντελώςκαι πρόσθεσε το μείγμα σταδιακά μέσα στην σούπα, ανακατεύοντας διαρκώς
5. Όταν η σούπα σου αρχίσει να πήζει, σημαίνει πως είναι έτοιμη.
6. Σέρβιρε σε ένα βαθύ μπολ και πρόσθεσε από πανω τα ψιλοκομμένα toppings της αρεσκίας σου.