Υλικά:
1 κ.σ. σησαμέλαιο ή λάδι καρύδας
1/2 κιλό χοιρινό κιμά
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 μικρό λάχανο, ψιλοκομμένο
2 φλ. τριμμένο καρότο
2 σέλερι, κομμένα σε φέτες
220 γραμμ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
110 γραμμ. noodles ρυζιού
3 κ.σ. σάλτσα hoisin
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. ξύδι
2 κ.γ. πάστα τσίλι
1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τον κιμά και μαγειρεύετε μεχρι να ψηθεί. Προσθέτετε το λάχανο, το καρότο , το σέλερι και τα μανιτάρια και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, γύρω στα 4-6′.
2. Ετοιμάζετε τα noodles με βάση της οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζετε και τα προσθέτετε στο τηγάνι.
3. Προσθέτετε σταδιακά την σάλτσα hoisin, το ξύδι, την πάστα τσίλι και την σάλτσα σόγιας και ανακατεύετε καλά.
4. Πριν το σερβίρισμα γαρνίρετε κάθε πιάτο με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Για περισσότερη έμπνευση επισκεφθείτε το www.therecipecritic.com