Αυτή είναι χωρίς αμφιβολία η πιο εύκολη μακαρονάδα

Έτοιμη σε λιγότερο από 20 λεπτά... Η καλύτερη επιλογή για τις μέρες που δεν σταματάς να τρέχεις.

Elle 22 Νοε. 18
Αυτή είναι χωρίς αμφιβολία η πιο εύκολη μακαρονάδα

Υλικά
2 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινη πιπερίτσα chilli
1 κιλό χόρτα
1 πακέτο σπαγγέτι
Ελαιόλαδο
1 λεμόνι
Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ξεφλούδισε και ψιλόκοψε το σκόρδο και την πεπεριά chilli. Πλύνε καλά τα χόρτα και κόψε τις σκληρές άκρες τους.
  2. Βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στο πίσω μέρος της συσκευασίας τους.
  3. Σε ένα τηγάνι, ρίξε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί πρόσθεσε το σκόρδο, την πιπεριά chilli και τσιγάρισέ τα για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους και να αρχίσουν να παίρνουν χρυσαφένιο χρώμα.
  4. Έπειτα, ρίξε στο τηγάνι τα χόρτα για 4 λεπτά, έως ότου να μαλακώσουν. «Σβήσε» το φαγητό, προσθέτοντας το χυμό από το λεμόνι.
  5. Σούρωσε τα μακαρόνια και τοποθέτησέ τα στο τηγάνι με τα χόρτα και το σκόρδο μαζί με μια κουταλιά της σούπας από το νερό στο οποίο έβραζαν.
  6. Ανακάτεψε καλά και η μακαρονάδα σου είναι έτοιμη. Αφού την σερβίρεις σε μια ωραία πιατέλα, πρόσθεσε λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και φυσικά άφθονη τριμμένη παρμεζάνα.

Περισσότερες συνταγές στο: jamieoliver.com

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT