Υλικά
2 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινη πιπερίτσα chilli
1 κιλό χόρτα
1 πακέτο σπαγγέτι
Ελαιόλαδο
1 λεμόνι
Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ξεφλούδισε και ψιλόκοψε το σκόρδο και την πεπεριά chilli. Πλύνε καλά τα χόρτα και κόψε τις σκληρές άκρες τους.
- Βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στο πίσω μέρος της συσκευασίας τους.
- Σε ένα τηγάνι, ρίξε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί πρόσθεσε το σκόρδο, την πιπεριά chilli και τσιγάρισέ τα για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους και να αρχίσουν να παίρνουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Έπειτα, ρίξε στο τηγάνι τα χόρτα για 4 λεπτά, έως ότου να μαλακώσουν. «Σβήσε» το φαγητό, προσθέτοντας το χυμό από το λεμόνι.
- Σούρωσε τα μακαρόνια και τοποθέτησέ τα στο τηγάνι με τα χόρτα και το σκόρδο μαζί με μια κουταλιά της σούπας από το νερό στο οποίο έβραζαν.
- Ανακάτεψε καλά και η μακαρονάδα σου είναι έτοιμη. Αφού την σερβίρεις σε μια ωραία πιατέλα, πρόσθεσε λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και φυσικά άφθονη τριμμένη παρμεζάνα.
Περισσότερες συνταγές στο: jamieoliver.com
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!