Υλικά:
1/2 λεμόνι κομμένο σε φέτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε κομμάτια
1/2 κ.γ. αλάτι
1,5 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο.
1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
1/2 κ.γ πάπρικα σε σκόνη
1/2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1/4 φλ. νερό
3/4 φλ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Εκτέλεση:
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το λεμόνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσει, γύρω στα 3-4′. Τα βγάζετε από την κατσαρόλα και τα κρατάτε στην άκρη.
2. Ζεσταίνετε 1 κ.σ. λάδι σε μέτρια φωτιά και στην συνέχεια βάζετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα.
3. Μαγειρεύετε για 3-5 λεπτά από κάθε μεριά. Το βγάζετε από την κατσαρόλα και το αφήνετε στην άκρη.
4. Βάζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για περίπου 7′.
5. Προσθέτετε το σκόρδο, το τζίντζερ, την πάπρικα το κύμινο, την κανέλα και το πιπέρι και ανακατεύετε για 1′.
6. Βάζετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και το νερό και αφήνετε να πάρει βράσει.
7. Χαμηλώνετε την φωτιά, καλύπτετε την κατσαρόλα και αφήνετε να καραμελώσει για 15′.
8. Αφαιρείτε το καπάκι, προσθέτετε τις ελιές και ανακατεύετε καλά.
9. Σερβίρετε με ρύζι ή κουσκούς.