για 6 άτομα
προετοιμασία 25′
Υλικά:
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
40γρ ζάχαρη
κακάο
200γρ mascarpone
8 μαρόν γκλασέ
200 ml δυνατό καφέ φίλτρου
1 κουταλιά της σούπας amaretto
20 μπισκότα με σαβαγιάρ
300γρ κρέμα κάστανο
Εκτέλεση:
1. Ξεχωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια
2. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτετε το mascarpone και χτυπάτε πάλι.
3. Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστεί μαρέγκα μαζί με 1 πρέζα αλάτι.
4. Με μια σπάτουλα προσθέτετε προσεκτικά 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα με τους κρόκους και το μασκαρπόνε. Προσθέτετε τα υπόλοιπα ασπράδια και ανακατεύετε προσεκτικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε τα 4 μαρόν γκλασέ κομμένο σε κομμάτια.
5. Ανακατεύετε το amaretto με τον καφέ.
6. Στο μείγμα αυτό βουτάτε τα μπισκότα και τα μοιράζετε σε 6 ποτηράκια.
7. Καλύπτετε με την κρέμα κάστανο. Συνεχίζετε με μια στρώση κρέμας με μασκαρπόνε. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
8. Διακοσμείτε με τα υπόλοιπα μαρόν γκλασέ κομμένα σε κομμάτια και διατηρείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
9. Πασπαλίζετε με λίγο κακάο πριν σερβίρετε