Αυτή είναι η πιο χριστουγεννιάτικη εκδοχή του τιραμισού!

Όταν το αγαπημένο μας ιταλικό γλυκό συναντά το χειμωνιάτικο κάστανο το αποτέλεσμα είναι μια γευστική πανδαισία που δεν πρέπει να λείπει από το γιορτινό μας τραπέζι.

Elle 21 Δεκ. 19
Αυτή είναι η πιο χριστουγεννιάτικη εκδοχή του τιραμισού!

για 6 άτομα
προετοιμασία 25′

Υλικά:
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
40γρ ζάχαρη
κακάο
200γρ mascarpone
8 μαρόν γκλασέ
200 ml δυνατό καφέ φίλτρου
1 κουταλιά της σούπας amaretto
20 μπισκότα με σαβαγιάρ
300γρ κρέμα κάστανο

Εκτέλεση:
1. Ξεχωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια
2. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτετε το mascarpone και χτυπάτε πάλι.
3. Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστεί μαρέγκα μαζί με 1 πρέζα αλάτι.
4. Με μια σπάτουλα προσθέτετε προσεκτικά 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα με τους κρόκους και το μασκαρπόνε. Προσθέτετε τα υπόλοιπα ασπράδια και ανακατεύετε προσεκτικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε τα 4 μαρόν γκλασέ κομμένο σε κομμάτια.
5. Ανακατεύετε το amaretto με τον καφέ.
6. Στο μείγμα αυτό βουτάτε τα μπισκότα και τα μοιράζετε σε 6 ποτηράκια.
7. Καλύπτετε με την κρέμα κάστανο. Συνεχίζετε με μια στρώση κρέμας με μασκαρπόνε. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
8. Διακοσμείτε με τα υπόλοιπα μαρόν γκλασέ κομμένα σε κομμάτια και διατηρείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
9. Πασπαλίζετε με λίγο κακάο πριν σερβίρετε

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT