Υλικά:
1 1/2 κουταλιές του γλυκού αποξηραμένο κόλιανδρο
1 1/2 κουταλιές του γλυκού κύμινο
1 κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά του γλυκού καυτερή πάπρικα
450 γραμμάρια γαρίδες, καθαρισμένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό, ξερό κρεμμύδι,κομμένο σε λεπτές φέτες
8 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές του γλυκού μέλι
1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
1 1/2 φλιτζάνια αρακά
400 γραμμάρια αγκινάρες
Ψιλοκομμένος μαϊντανός για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε όλα τα μπαχαρικά.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίξε τις γαρίδες, αλατοπιπέρωσέ τες και έπειτα πασπάλισέ τες με 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα των μπαχαρικών. Ανακάτεψε καλά και άφησέ τες στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, ζέστανε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, πρόσθεσε σε αυτό το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Τσιγάρισέ το για περίπου 5 λεπτά και έπειτα ρίξε στο ίδιο τηγάνι και το σκόρδο για να μαλακώσει και να απελευθερώσει τα αρώματά του.
- Μόλις το κρεμμύδι και το σκόρδο αρχίσουν να παίρνουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, πρόσθεσε το λευκό κρασί και όταν αυτό εξατμιστεί, ρίξε το χυμό λεμονιού, το μέλι και τον ζωμό. Δυνάμωσε την φωτιά και άφησε τα υλικά να βράζουν.
- Μόλις η σάλτσα αρχίσει να δένει, ρίξε στο τηγάνι τον αρακά και τις αγκινάρες, κομμένες σε μικρά κυβάκια. Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών και άφησέ τα να μαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά.
- Είναι η ώρα για τις γαρίδες! Ρίξε τις στο τηγάνι με την σάλτσα και μαγείρεψέ τις για 5 λεπτά αυστηρά, ώσπου δηλαδή να πάρουν ένα ροζ χρώμα. Αφαίρεσε το τηγάνι από την φωτιά και πασπάλισε με φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Περισσότερες συνταγή στο themediterraneandish.com.