Για 6 άτομα
Προετοιμασία 10’
Ψήσιμο για 25’
Υλικά:
4 αυγά
80 γραμμ. Αλεύρι
200 γραμμ. Ζάχαρη
250 γραμμ. Μαύρη σοκολάτα
1/2 κ.γ. Μαγιά
6 καραμέλες βουτύρο
2 πρέζες αλάτι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα για κέικ.
- Λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Χτυπάτε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτετε στο μείγμα αυτό το αλεύρι και τη μαγιά και τέλος το αλάτι.
- Ρίχνετε τη ζύμη στη φόρμα, κόβετε τις καραμέλες βουτύρου στη μέση και τις ακουμπάτε πάνω στη ζύμη. Ψήνετε για 25’ και αφήνετε να κρυώσει καλά πριν σερβίρετε.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!