Υλικά:
Ελαιόλαδο
2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
αλατοπίπερο
25 γρ. αποξηραμένα κράνμπερι χωρίς προσθήκη ζάχαρης
30 γρ. καρύδια κομμένα
4 φέτες χαλούμι
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
50 γρ. μαγειρεμένη κινόα
λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κόκκινο μήλο τριμμένο
2 φέτες λεμόνι για το σερβίρισμα
2 κ.σ. πλήρες στραγγιστό γιαούρτι για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
2. Ανακατεύετε το κύμινο σε σκόνη με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 σκελίδα σκόρδο. Περιχύνετε τα καρότα με το μείγμα και ανακατεύετε καλά. Απλώνετε τα καρότα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνετε για 15-20′.
3. Σε ένα μπολ βάζετε τα κράνμπερις, καλύπτετε με βραστό νερό και τα αφήνετε στην άκρη.
4. Καβουρδίζετε τα καρύδια σε μέτρια φωτιά χωρίς λάδι και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε λίγο λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3′.
5. Ανεβάζετε την φωτιά και ψήνετε το χαλούμι μέχρι να ροδίσει από τις δύο πλευρές.
6. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε την κινόα και τα μυρωδικά, τα καρύδια, τα κράνμπερις που έχετε βγάλει από το νερό, το τριμμένο μήλο και το σοταρισμένο σκόρδο και κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνετε όσο επιθυμείτε.
7. Προσθέτετε τα καρότα, μια φέτα λεμόνι και μια κουταλιά γιαούρτι πρίν σερβίρετε.