Menu

Αυτό το weekend το σπίτι θα μυρίσει… σπιτικά pretzels!

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις αλλά είναι σίγουρα πεντανόστιμο...

Υλικά:
2 φλιτζάνια γάλα
2 φακελάκια ξερή μαγιά
6 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
1/3 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
3 φλιτζάνια ζεστό νερό
6 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

Φωτο: cookingclassy.com

Εκτέλεση:
1. Ζέστανε το γάλα στο φούρνο μικροκυμμάτων (ή αλλιώς σε ένα μικρό κατσαρολάκι) σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά.
2. Ρίξε στο καυτό γάλα την μαγιά και ανακάτεψε καλά, έως ότου η μαγιά να λιώσει. Άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου 5 λεπτά. Έπειτα πρόσθεσε στο μείγμα την ζάχαρη, τις 4 κουταλιές του βουτύρου, το 1 φλιτζάνι αλεύρι και το αλάτι και ξεκίνα να ανακατεύεις.
3. Στην συνέχεια θα χρειαστείς την βοήθεια ενός μίξερ. Ρίξε στο μείγμα το υπόλοιπο αλεύρι και άρχισε το ανακάτεμα σε χαμηλή ισχύ, ώσπου η ζύμη να γίνει ελαστική.
4. Μετέφερε την ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ και κάλυψέ το με μια διάφανη μεμβράνη. Άφησε το μπολ σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες, ώστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος η ζύμη.
5. Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Κάλυψε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
6. Χώρισε την ζύμη σε 12 ίσα κομμάτια. Καθένα από αυτά πλάσ’το έτσι ώστε να μοιάζει με σχοινί (περίπου 30 ίντσες). Στη συνέχεια, δημιούργησε με αυτό το κλασσικό σχήμα ενός pretzel.
7. Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε την μαγειρική σόδα με το ζεστό νερό. Βύθισε καθένα από τα pretzel μέσα στο μείγμα αυτό και έπειτα τοποθέτησέ το στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί.
8. Ψήσε τα pretzel στον προθερμασμένο φούρνο για 7-11 λεπτά, έως ότου πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα, αφαίρεσέ τα από τον φούρνο και άλειψέ τα με το λιωμένο βούτυρο και αλάτι.

Περισσότερες συνταγές στο: cookingclassy.com.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ