Υλικά:
1 φλ. νιφάδες βρώμης
3 κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη
1/3 + 1/4 καρύδα ψιλοκομμένη σε 2 δόσεις
1/2 φλ. λιναρόσπορο
1/3 φλ. αποξηραμένα cranberries, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. σπόρους τσια
1/4 φλ. σταγόνες σοκολάτας
λίγο αλάτι
1/2 φλ. φυστικοβούτυρο
1/3 φλ. μέλι
2 κ.σ. λάδι καρύδας
1/2 κ.γ. βανίλια
1/3 φλ. καβουρδισμένο αμύγδαλο
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις νιφάδες βρώμης, το κακάο, 1/3 καρύδα, τον λιναρόσπορο, τους σπόρους τσια, τις σταγόνες σοκολάτας και το αλάτι.
2. Σε άλλο μπολ λιώνεις το φυστικοβούτυρο, το μέλι και το λάδι καρύδας και το ζεσταίνετε σταδιακά για 10 δευτερόλεπτα την φορά στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσουν όλα. Προσθέτετε την βανίλια και ανακατεύετε καλά.
3. Προσθέτετε το μείγμα αυτό στα υλικά του πρώτου μπολ και ανακατεύετε καλά.
4. Σε άλλο σκεύος ανακατεύετε καλά το καβουρδισμένο αμύγδαλο με την υπόλοιπη καρύδα.
5. Πλάθετε το μείγμα σε μικρές μπαλίτσες και στην συνέχεια τις καλύπτετε με το μείγμα αμυγδάλων και καρύδας.
6. Τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν σερβίρετε.
Για περισσότερες υγιεινές και γευστικές συνταγές επισκεφθείτε το yummyaddiction.com