Αναποφλοίωτο ρύζι με κάρι, σπανάκι και φακές
(προετοιμασία: 15′, μαγείρεμα: 1 ώρα και 10′)
Υλικά για 4 άτομα
160 γραμμ. ρύζι αναποφλοίωτο, 100 γραμμ. φακές, 250 γραμμ. σπανάκι κατεψυγμένο
1 μήλο, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κρεμμύδι ξερό, ½ ματσάκι κόλιαντρο, 1 κύβος ζωμού λαχανικών
2 κ.γ. πράσινο κάρι, 3 κ.σ. γάλα καρύδας, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.γ. κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε το ρύζι για 35΄ σε μέτρια φωτιά, το σουρώνετε και το κρατάτε στην άκρη.
2. Καθαρίζετε το μήλο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβετε.
3. Πλένετε καλά το κόλιαντρο και επίσης το ψιλοκόβετε.
4. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το μήλο, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5΄σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια βάζετε το σπανάκι και τις φακές.
5. Προσθέτετε 400 ml νερό, τον κύβο λαχανικών, το κάρι, το γάλα καρύδας, τον κουρκουμά, λίγο αλάτι και πιπέρι.
6. Καλύπτετε με το καπάκι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 30΄. Μόλις είναι έτοιμο, πασπαλίζετε με το κόλιαντρο και σερβίρετε αμέσως με το ρύζι.