Για 4 άτομα
προετοιμασία 15′
εκτέλεση 15′
Υλικά:
600 γραμμ. φιλέτο μπακαλιάρου
3 ασπράδια αυγού
60 γραμμ. corn flakes χωρίς προσθήκη ζάχαρης
80 γραμμ. σος ταρτάρ
4 πατάτες ποικιλίας bintje
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
1 λεμόνι
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
2. Ξεπλένετε το ψάρι σε κρύο νερό και το στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
3. Πλένετε τις πατάτες και τις κόβετε σε μεγάλες φέτες. Τηγανίζετε τις πατάτες στο ηλιέλαιο για 8-9′ περίπου ανάλογα με το πάχος.
4. Με ένα πιρούνι χτυπάτε τα ασπράδια. Σπάζετε τα corn flakes.
5. Βουτάτε τα κομμάτια του ψαριού μέσα στο μείγμα με τα ασπράδια και στην συνέχεια μέσα από τα corn flakes. Τηγανίζετε το ψάρι για 4-6′ ανάλογα με το πάχος.
6. Σερβίρετε το ψάρι με τις τηγανιτές πατάτες, λίγη σος ταρτάρ και το λεμόνι.