Για 4 άτομα
Προετοιμασία 15’
Μαγείρεμα 30’
Υλικά:
6 φλ. ζωμό κοτόπολυο
4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
1 ματσάκι φρέσκα σπαράγγια κομμένα σε κομμάτια του 1 εκ.
1/4 κ.γ. Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλ. Αρακά
1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1-1,5 φλ. Ρύζι αρμπόριο
1/2 φλ. Ξηρό λευκό κρασί
1/2 φλ. Τριμμένη παρμεζάνα + έξτρα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε το ζωμό.
- Σε άλλη κατσαρόλα λιώνετε 1 κ.σ. Αλάτι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα σπαράγγια, το αλάτι και λίγο πιπέρι. Μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια, περί τα 2-4’ ανάλογα με το πάχος τους. Προσθέτετε τον αρακά και μαγειρεύετε για 1’ ακόμα. Βγάζετε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και τα αφήνετε στην άκρη για αργότερα.
- Στην ίδια κατσαρόλα λιώνετε 2 κ.σ βούτυρο. Προσθέτετε το κρεμμύδι και μαγειρεύετε για 2-3’ μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε για 1’ ακόμα. Βάζετε στην κατσαρόλα το ρύζι και μαγειρεύετε για 2’ περίπου ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να γίνει διάφανο στις άκρες. Προσθέτετε το κρασί και μαγειρεύετε για 1’ μέχρι να απορροφηθεί εντελώς. Συνεχίζετε προσθέτοντας τον ζωμό ένα φλιτζάνι τη φορά περιμένοντας να απορροφηθεί το πριν προσθέσετε την επόμενη. Το ρύζι πρέπει να γίνει al dente και κρεμώδες, θα πάρει γύρω στα 25’.
- Προσθέτετε τα λαχανικά, την παρμεζάνα και το υπόλοιπο βούτυρο. Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι αν θέλετε. Αν το ριζότο είναι πολύ πηχτό, προσθέτετε λίγο γάλα. Σερβίρετε σε τέσερρα πιάτα και προσθέτετε λίγη παρμεζάνα από πάνω.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!