Ασκήσεις ισορροπίας σε μια minimal κατοικία στη Θεσσαλονίκη

Μια κατοικία στο Πανόραμα που φέρει την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου Minas Kosmidis [Architecture in Concept], συνδυάζει με αρμονικό τρόπο την αίσθηση πολυτέλειας με την cozy ατμόσφαιρα.

Elle 20 Δεκ. 18
Ασκήσεις ισορροπίας σε μια minimal κατοικία στη Θεσσαλονίκη

Το σύγχρονο design, οι κλασικές γραμμές, τα πολυτελή υλικά και η υψηλή αισθητική συνδυάζονται με ευφυή τρόπο σε κάθε χώρο αυτού του σπιτιού. Στο ευρύχωρο σαλόνι πρωταγωνιστεί ένα μοντέρνο τζάκι και το άπλετο φυσικό φως που μπαίνει από τις καμπύλες που δημιουργήθηκαν γι αυτόν ακριβώς το λόγο. Σε στρατηγικό σημείο έχει τοποθετηθεί ο μεγάλος γκρι καναπές. Πίσω του δεσπόζει μία εντυπωσιακή σύνθεση με βασικά υλικά το ξύλο καρυδιάς, το μάρμαρο Pietra Grey και μαύρο μέταλλο. Η επίπεδη αυτή κατασκευή κρύβει ένα εντοιχισμένο μπαρ καθώς και αποθηκευτικούς χώρους που κλείνουν με ανοιγόμενες ξύλινες πόρτες καρυδιάς. Από την απέναντι πλευρά, ο τοίχος που συμπεριλαμβάνει και το τζάκι επανασχεδιάστηκε ακολουθώντας παρόμοια αισθητική και υλικά. Οι λευκές και γκρι αποχρώσεις των υφασμάτων και του δέρματος της επίπλωσης σε συνδυασμό με το λευκό χαλί ισορροπούν μεταξύ του δρύινου δαπέδου και των επενδύσεων καρυδιάς ενώ τα μαύρα μεταλλικά στοιχεία υπογραμμίζουν τις λιτές σχεδιαστικές γραμμές.

Προχωρώντας στον χώρο της τραπεζαρίας, κυριαρχεί και πάλι η καρυδιά ως υλικό επένδυσης, ενώ το παράθυρο καλύπτεται από το δάπεδο ως την οροφή με ένα μπρούτζινο πάνελ, το οποίο επιτρέπει στο φως να εισχωρεί.

Πάνω από το μεγάλο τραπέζι με μαρμάρινη επιφάνεια από Nero Portoro, δύο κρεμαστά φωτιστικά του πρωτοπόρου Άγγλου σχεδιαστή Lee Broom φωτίζουν τον χώρο ατμοσφαιρικά και αναδεικνύουν την προσωπικότητα του. Σε συνέχεια του σαλονιού, οι καρέκλες φαγητού, επενδυμένες με λευκό δέρμα της Cassina συμπληρώνουν την λιτή αλλά πολυτελή εικόνα της τραπεζαρίας.

Στον χώρο της κρεβατοκάμαρας, συναντάμε πάλι πίσω από το κρεβάτι ξύλο καρυδιάς, κρυφούς φωτισμούς και λευκό μάρμαρο Carrara. Από το ίδιο μάρμαρο έχουν κατασκευαστεί τα κυκλικά – minimal side tables που λειτουργούν ως κομοδίνα, ενώ στην απέναντι πλευρά, πάνω στην επένδυση καρυδιάς, σύρεται ένα πάνελ από το ίδιο υλικό δημιουργήθηκε για να φιλοξενεί την τηλεόραση. Για τις στιγμές απόλυτης χαλάρωσης υπάρχει μια πολύ άνετη πολυθρόνα που επενδύθηκε με πράσινο βελούδινο ύφασμα και έναν καθρέφτη μεγάλων διαστάσεων που ακουμπάει στο πάτωμα.


Έξω από την κατοικία και σε άμεση πρόσβαση από τον χώρο του πάρκινγκ βρίσκεται ένα υπερυψωμένο, πολύ μικρό μονόχωρο κτίριο, το οποίο προοριζόταν για να στεγάσει το ατελιέ του ιδιοκτήτη. Εδώ, η φιλοσοφία πίσω από την αρχιτεκτονική είναι industrial, η οποία ζωντανεύει από τα πολύχρωμα patterns των υφασμάτων κάποιων μαξιλαριών και στοιχείων της επίπλωσης.

ΙNFO: minaskosmidis.com
DESIGN: MINAS KOSMIDIS [ARCHITECTURE IN CONCEPT]
PROJECT
: Mονοκατοικία στην Θεσσαλονίκη
PLACE: Πανόραμα – Θεσσαλονίκη
AREA: 140 m2 + 25 m2
COMPLETION TIME:
Οκτώβριος 2018
LIGHTING DESIGN: MINAS KOSMIDIS [ARCHITECTURE IN CONCEPT]
PHOTOSHOOTING: IOANNA ROUFOPOULOU

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT