Υλικά:
Για το frosting:
60 ml σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
1 κ.γ. βανίλια
60 ml γάλα
225 γρ. κάσιους σε νερό από την προηγούμενη.
2 κ.γ. στιγμιαίος καφές
Για το κέικ:
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
3/4 κ.γ. μπέικιν
3/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
150 γρ. καστανή ζάχαρη
200 ml γάλα
1/4 φλ. καφέ φίλτρου
60 ml έλαιο καρύδας λιωμένο
καρύδια για την διακόσμηση του κέικ
Εκτέλεση:
Για το frosting:
1. Βάζετε στο μπλέντερ το σιρόπι σφενδάμου, την βανίλια και το γάλα. Προσθέτετε το 1/4 των κάσιους και τα χτυπάτε καλά.
2. Συνεχίζετε να προσθέτετε τα κάσιους στο μείγμα, 1/4 την φορά, χτυπώντας καλά το μείγμα κάθε φορά.
3. Ετοιμάζετε τον στιγμιαίο καφέ με 3 κ.γ. ζεστό νερό και το προσθέτετε στο μείγμα. Μπορείτε να χρησιμοποιείσετε μεγαλύτερη ποσότητα καφέ αν σας αρέσει η έντοη γεύση του.
4. Φυλάσσετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Για το κέικ:
5. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C και λαδώνετε ελαφρά ένα ταψί για κέικ.
6. Κοσκινίζετε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτετε τα καρύδια, την σόδα, το μπέικιν και την ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά.
7. Προσθέτετ το γάλα, τον καφέ και το έλαιο καρύδας και ανακατεύετε καλά.
8. Βάζετε την ζύμη στην φόρμα και ψήνετε για 45-50. Ελέγχετε με μια οδοντογλυφίδα.
9. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει, το βγάζετε από την φόρμα, απλώνετε πάνω το frosting και πασπαλίζετε τα ψιλοκομμένα καρύδια από πάνω.
Για περισσότερη έμπνευση επισκεφθείτε το lazycatkitchen.com