Υλικά:
1 κόκκινο κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. ξύδι
150 γρ. φρέσκο σπανάκι για σαλάτα
300 γρ. βρασμένο παντζάρι κομμένο σε φέτες
500 γρ. φακές βρασμένες και στραγγισμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. κάσιους ή καρύδια κομμένα σε κομμάτια
150 γρ. φρέτα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Βάζετε το ξύδι σε ένα μπολ, προσθέτετε το κρεμμύδι και το αφήνετε να αρωματιστεί για περίπου 10 και αλατοπιπερώνετε.
2. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζετε το σπανάκι, το παντζάρι και τις φακές. Ραντίζετε με ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.
3. Γαρνίρετε με τους ξηρούς καρπούς και την φέτα και σερβίρετε αμέσως.
Για περισσότερες ιδέες επισκεφθείτε το healthyfood.co.uk