Yλικά:
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 φλ. βούτυρο
3/4 φλ. μαύρη ζάχαρη
2 αυγά καλά χτυπημένα
2,5 φλ. ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 175°C και αλείφετε με βούτυρο ή λαδώνετε μια φόρμα για κέικ.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι.
3. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε με το μίξερ το αλεύρι και την μαύρη ζάχαρη. Προσθέτετε τα αυγά που έχετε χτυπήσει προηγουμένης και τις πολτοποιημένες μπανάνες.
4. Στο το μείγμα με τις μπανάνες προσθέτετε αυτό το αλεύρι το μπέικιν και το αλάτι και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε τη ζύμη στις φόρμες.
5. Ψήνετε για 60-65′, τσεκάρετε αν έχει ψηθεί με μια οδοντογλυφίδα και αφήνετε να κρυώσει για 10′ πριν το σερβίρετε.
Top tip: Για ακόμα πιο απολαυστικό κέικ προσθέστε στο μείγμα σας σταγόνες μαύρης σοκολάτας πριν βάλετε τη ζύμε στις φόρμες.