Υλικά
200 γραμμ. πατάτες · 4 αυγά · 200ml λευκό ξίδι · 40 γραμμ. πράσινες ελιές · 100 γραμμ. τόνος κονσέρβα σε νερό · 1/2 ματσάκι σχοινόπρασο · 1/4 ματσάκι μαϊντανός · Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια · 30ml ελαιόλαδο · 90 γραμμ. τυρί κρέμα · 12 φύλλα ζύμης · 1 lt φυτικό λάδι · Αλάτι · Πιπέρι
Εκτέλεση
1.Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 30’. Τις αφήνετε να κρυώσουν. 2. Σε ένα σκεύος με νερό και λευκό ξίδι βράζετε τα αυγά για 12’. Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. 3. Λιώνετε τις πατάτες σε πουρέ προσέχοντας να μην αφήσετε σβόλους. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα αυγά και τις ελιές. 4. Σουρώνετε τον τόνο, ψιλοκόβετε το σχοινόπρασο και τον μαϊντανό. Τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ρίχνετε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το ελαιόλαδο, το τυρί κρέμα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. 5. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Στον πάγκο εργασίας, ανοίγετε τα φύλλα ζύμης διπλώνοντας ελαφρά το κάτω μέρος τους. Βάζετε 55 γραμμ. γέμισης σε κάθε φύλλο, κατά μήκος της μακριάς πλευράς του. Διπλώνετε και το επάνω μέρος και τα τυλίγετε σε ρολά. 6. Τηγανίζετε κάθε ρολό για 2’ από κάθε πλευρά και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας πριν τα σερβίρετε.
Ποιος είναι ο σεφ
Μόλις 30 χρόνων, ο Mohamed Cheikh έχει ήδη ένα σπουδαίο βιογραφικό. Ο Γαλλοαλγερινής καταγωγής σεφ χρωστάει την αγάπη του για τα ωραία πράγματα της ζωής και τη μαγειρική στη γιαγιά του. «Με έπαιρνε μαζί της στην αγορά κι εγώ τη βοηθούσα να φτιάξει κουσκούς, chorba, ντόνατς και τηγανίτες», λέει ο ίδιος. Οπότε, φυσικό ήταν να πάει σε σχολή μαγειρικής και να μαθητεύσει δίπλα στους καλύτερους σεφ, ανάμεσα στους οποίους ήταν οι Alain Senderens, Jérôme Banctel, Yannick Alléno και Ιric Frechon ο οποίος τον προσέλαβε ως σεφ στο εστιατόριο Le Drugstore στο Champs-Elysées. Η ισχυρή προσωπικότητά του του χάρισε το βραβείο του πολύ ανταγωνιστικού Top Chef το 2021. Το πάθος του για τη μαγειρική με άρωμα Μεσογείου τον ενέπνευσε να γράψει το πρώτο του βιβλίο με 50 «ηλιόλουστες» συνταγές. «Σήμερα, έχω ευκαιρίες που δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Τώρα πλέον, όταν κάποιος μου προτείνει μια δουλειά δεν ζητάει να δει πρώτα το βιογραφικό μου», λέει. Οι συνταγές είναι από το βιβλίο Ma cuisine méditérrannéenne (Η μεσογειακή κουζίνα μου, εκδ. Solar France).