Υλικά:
6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
1 κιλό πατάτες,κομμένες σε μικρούς κύβους
2 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλιές του γλυκού θαλασσινό αλάτι
1/2 κουταλιές του γλυκού μαύρο πιπέρι
140 γρ. τριμμένο τυρί cheddar
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ranch
2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε τις πατάτες, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακάτεψε καλά.
2. Τοποθέτησε τις πατάτες σε ένα ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήσ’τες για περίπου 20 λεπτά. Έπειτα βγάλ’τες από το φούρνο ανακάτεψε καλά και ξαναβάλ’τες για άλλα 20 λεπτά, έως ότου γίνουν χρυσαφένιες και τραγανές.
3. Άπλωσε πάνω από τις πατάτες το cheddar και βάλε ξανά το ταψί στο φούρνο για 2-3 λεπτά, ώσπου να λιώσει καλά το τυρί.
4. Αφαίρεσε τις πατάτες από το φούρνο, περίχυσέ τις με την σάλτσα runch, το τραγανό μπέικον και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.
Περισσότερες συνταγές στο: cookingclassy.com.