Cobbler με μήλο: Το πιο νόστιμο φθινοπωρινό γλυκό

Κανείς δεν θα μπορέσει να αντισταθεί στον γευστικό συνδυασμό μήλου και cobbler. Σου το εγγυόμαστε!

Elle 21 Νοε. 18
Cobbler με μήλο: Το πιο νόστιμο φθινοπωρινό γλυκό

Υλικά
για την γέμιση:
1,5 κιλό μήλα ποικιλίας Golden Delicious
1,5 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
72 γραμμ. καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. κορνφλάουρ
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 φλ. χυμό μήλου
1/3 φλ. ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
για το cobbler:
210 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γραμμ. λευκή ζάχαρη
2 κ.γ. μπέικιν
1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
10 κ.σ. ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
1 φλ. γάλα
1 κ.γ. βανίλια
1 κ.σ. ζάχαρη ανακατεμένο με 1/2 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αλείφετε ένα πυρίμαχο σκεύος με λίγο βούτυρο.
Για την γέμιση:
Καθαρίζετε τα μήλα, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα κόβετε σε μικρές και λεπτά κομμάτια.
Βάζετε τα μήλα στο σκεύος, τα ραντίζετε με τον χυμό του λεμονιού και ανακατεύετε καλά. Τα αφήνετε στην άκρη.
Σε μια μικρή κατσαρόλα χτυπάτε την καστανή ζάχαρη, το κορνφλάουρ, την κανέλα και τον χυμό μήλου. Προσθέτετε το βούτυρο και ζεσταίνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πάρει βράση για 30”. Αφαιρείτε από την φωτιά.
Πασπαλίζετε τα μήλα με το μείγμα ζάχαρης και κανέλας, ανακατεύετε για να πάει παντού και αφήνετε στην άκρη.
Για το cobbler:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, την ζάχαρη, το μπέικιν, την σόδα και το αλάτι.
Προσθέτετε σταδιακά το βούτυρο και το πολτοποιείτε μέσα στο υπόλοιπο μείγμα με ένα πιρούνι. Σχηματίζετε τρύπα στο κέντρο του μπολ σας.
Εκεί ρίχνετε το γάλα και την βανίλια και ανακατεύετε με μια σπάτουλα. Δεν χρειάζεται να ομογενοποιηθεί το μείγμα, θέλετε να έχει κομματάκια.
Με ένα κουτάλι βάζετε το μείγμα σας πάνω από τα μήλα αφήνοντας κενά που θα καλυφθούν όσο ψήνεται.
Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μείγμα με ζάχαρη και κανέλα.
Ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα, γύρω στα 35-45′. Τα τελευταία 10′ καλύψτε το σκεύος σας με αλουμινόχαρτο.
Αφήνετε να κρυώσει για 10′ και σερβίρετε με παγωτό βανίλια.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT