Ο Dalgona coffee έγινε viral την περίοδο της καραντίνας μέσα από το Instagram και το Tik Tok, από όλους τους χρήστες που διαδικτύου που ήθελαν να απολαμβάνουν ένα δροσιστικό καφέ όσο μένουν σπίτι (και να το φωτογραφίζουν φυσικά). Η διαδρομή του παγωμένου ροφήματος ξεκινά από τη Νότια Κορέα και πήρε την ονομασία του από ένα είδος Κορεάτικης καραμέλας, επειδή μοιάζουν αρκετά στη γεύση. Οι Έλληνες βέβαια αναγνωρίζουμε την ομοιότητα με τον φραπέ, απλά το γάλα μπαίνει στο κάτω μέρος.
Ο food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης ή Cool Artisan αποκαλύπτει τα υλικά και την συνταγή
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
Μισό ποτήρι κρύο γάλα
Παγάκια μέχρι τα 3/4 του ποτηριού
Εκτέλεση
Βάζεις σε ένα μπολ τον καφέ με τη ζάχαρη και το ζεστό νερό.
Χτυπάς καλά με αυγοδάρτη (ή ακόμα και μιξεράκι) μέχρι να έχεις μια πλούσια κρέμα.
Βάζεις τον πάγο στο ποτήρι.
Προσθέτεις το γάλα από πάνω.
Και τέλος, προσθέτεις την κρέμα καφέ.