Υλικά
2 1/3 φλ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κ.γ. Σόδα
1/2 κ.γ. Αλάτι
250 γραμμ. Ζάχαρη
225 γραμμ. Ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. Ξύσμα πορτοκαλιού
1 μεγάλο αυγό
1 κρόκος
Κόκκινο χρώμα για ζαχαροπλαστική
1 κ.γ. Βανίλια
1 1/3 φλ. Κράνμπερις
300 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
1/2 φλ. Καρύδια
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φουρνο στους 180°C και απλώνετε χαρτί ψησίματος στο ταψί σας.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, την σόδα και το αλάτι.
Με ένα μίξερ χτυπάτε την ζάχαρη, το βούτυρο και το ξύσμα του πορτοκαλιού μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτετε τον κρόκο, το αυγό, 12-15 σταγόνες χρώματος και την βανίλια και ανακατεύετε καλά.
Στο μείγμα αυτό προσθέτετε το μείγμα με το αλέυρι, την σόδα και το αλάτι και προσθέτετε τα κρανμπερις.
Πλάθετε τα μπισκότα και τα βάζετε στο ταψί με αρκετή απόσταση μεταξύ τους ώστε να μην κολλήσουν.
Ψήνετε τα μπισκότα για 9-11 λεπτά και στην συνέχεια τα αφήνετε να κρυώσουν.
Όσο ψήνονται λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Βουτάτε τα μπισκότα μέχρι την μέση στην σοκολάτα και τα επιστρέφετε στο ταψί μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.
Πασπαλίζετε με τριμμένα καρύδια και τα βάζετε στο ψυγείο για περίπου 15΄.