Δεν έχεις δοκιμάσει πιο νόστιμη μακαρονάδα

Μυρίζει μεσόγειο και είναι πλούσια σε διατροφική αξία.

Elle 14 Οκτ. 18
Δεν έχεις δοκιμάσει πιο νόστιμη μακαρονάδα

Φουσίλι α λα πουτανέσκα
(προετοιμασία: 20′, μαγείρεμα: 30′)

Υλικά για 4 άτομα
400 γραμμ. φουσίλι
500 γραμμ. ντομάτες κομμένες σε κύβους
300 γραμμ. πολτός ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μικρή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
30 γραμμ. ελιές
25 γραμμ. κάππαρη
1/4 ματσάκι βασιλικός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σοτάρετε το σκόρδο και την πιπεριά. Προσθέτετε τις ελιές, την κάπαρη, τη σάλτσα ντομάτας και τη φρέσκια ντομάτα. Ανακατεύετε, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε τα υλικά για 25′.
2. Βράζετε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αλατίζετε. Ρίχνετε τα φουσίλι μέχρι να γίνουν al dente και τα στραγγίζετε. Τα τοποθετείτε μέσα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύετε λίγο ακόμα σε μέτρια φωτιά. Πασπαλίζετε με βασιλικό.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT