Υλικά
4 φιλέτα σολομού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας σκόνη καλαμποκιού
1 φλιτζάνι σπανάκι, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
1. Ξεκίνα, απλώνοντας σε ένα πάγκο κοπής τα φιλέτα του σολομού και πασπαλίζοντάς τα με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
2. Στη συνέχεια, ρίξε λίγο λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα. Σε μέτρια φωτιά και αφού ζεσταθεί καλά το λάδι, πρόσθεσε στη κατσαρόλα το σολομό με το δέρμα προς τα κάτω. Ψήσε τα φιλέτα για περίπου 7 λεπτά, για να γίνει τραγανή η πέτσα και μετά γύρισέ τα και ψήσε για ακόμη 3 λεπτά, έως ότου να παραμείνει ροζ μόνο το κέντρο τους. Άφησε τα σε μια πιατέλα, να ξεκουραστούν.
3. Στην ίδια κατσαρόλα, πρόσθεσε το πολτοποιημένο σκόρδο, ώστε να τσιγαριστεί και έπειτα από 1 λεπτό ρίξε την κρέμα γάλακτος, το ζωμό του κοτόπουλου, το σκόρδο σε σκόνη και την παρμεζάνα.
Ανακάτεψε καλά και άφησε το μείγμα να βράζει για 2-3 λεπτά. Τέλος πρόσθεσε τις λιαστές ντομάτες και το σπανάκι και συνέχισε το βρασμό, μέχρι το σπανάκι να μαλακώσει καλά.
4. Το μείγμα σου είναι έτοιμο! Το μόνο που χρειάζεται είναι να ρίξεις τα φιλέτα του σολομού μέσα σε αυτή τη πεντανόστιμη σάλτσα που έφτιαξες.