Δεν έχουμε δοκιμάσει πιο νόστιμες πατάτες (θα ξετρελαθείς!)

Αυτές οι πατάτες με παρμεζάνα και σκόρδο θα ενθουσιάσουν σίγουρα μικρούς και μεγάλους.

Elle 01 Νοε. 18
Δεν έχουμε δοκιμάσει πιο νόστιμες πατάτες (θα ξετρελαθείς!)

Yλικά:

1,5kg πατάτες για τηγάνισμα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι
1/2 κ.σ. πιπέρι
2 κ.σ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
3/4 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
1/4 φλ. μαϊντανό

Eκτέλεση:

– Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς.
– Πλένετε και καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε στο κατάλληλο μέγεθος.
– Τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το ελαιόλαδο, 1/2 κ.σ. Αλάτι και 1/2 κ.σ. Πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
– Απλώνετε χαρτί ψησίματος σε 2 μεγάλα ταψιά και απλώνετε πάνω τις πατάτες.
– Ψήνετε για 30-35' και τις γυρνάτε περίπου στον μισό χρόνο.
– Τα τελευταία 5' του ψησίματος ζεσταίνετε το βούτυρο και το σκόρδο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά για 1-2' ανακατεύοντας διαρκώς. Όταν αρχίσει να μαραίνεται το σκόρδο, βγάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά.
– Σε ένα μεγάλο σκεύος βάζετε τις πατάτες, τις περιχύνετε με το βούτυρο και προσθέτετε το υπόλοιπο αλατοπίπερο, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό και ανακατεύετε μέχρι να πάει παντού το μείγμα.
– Σερβίρετε αμέσως με το πιάτο της επιλογής σας.

 

Δείτε περισσότερες συνταγές στο evolvingtable.com

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT