Yλικά:
1,5kg πατάτες για τηγάνισμα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι
1/2 κ.σ. πιπέρι
2 κ.σ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
3/4 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
1/4 φλ. μαϊντανό
Eκτέλεση:
– Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς.
– Πλένετε και καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε στο κατάλληλο μέγεθος.
– Τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το ελαιόλαδο, 1/2 κ.σ. Αλάτι και 1/2 κ.σ. Πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
– Απλώνετε χαρτί ψησίματος σε 2 μεγάλα ταψιά και απλώνετε πάνω τις πατάτες.
– Ψήνετε για 30-35' και τις γυρνάτε περίπου στον μισό χρόνο.
– Τα τελευταία 5' του ψησίματος ζεσταίνετε το βούτυρο και το σκόρδο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά για 1-2' ανακατεύοντας διαρκώς. Όταν αρχίσει να μαραίνεται το σκόρδο, βγάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά.
– Σε ένα μεγάλο σκεύος βάζετε τις πατάτες, τις περιχύνετε με το βούτυρο και προσθέτετε το υπόλοιπο αλατοπίπερο, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό και ανακατεύετε μέχρι να πάει παντού το μείγμα.
– Σερβίρετε αμέσως με το πιάτο της επιλογής σας.
Δείτε περισσότερες συνταγές στο evolvingtable.com