Μπριζόλες με φασκόμηλο και σάλτσα μελιού
Για 4 άτομα
4 χοιρινές μπριζόλες
30 γραμμ. βούτυρο
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
φύλλα φασκόμηλο
Για τη σάλτσα
3 κ.σ. μέλι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
60 ml ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε το βούτυρο, το ελαιόλαδο και τα φύλλα φασκόμηλου. Μόλις κάψει, τοποθετείτε τις μπριζόλες. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σοτάρετε και από τις 2 πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια τις τοποθετείτε σε ένα ταψί και ψήνετε για 12′ στους 210 βαθμούς.
2. Σε ένα μπολ ρίχνετε το ξύδι, το μέλι, το σκόρδο και το αλάτι και ανακατεύετε. Βγάζετε τις μπριζόλες από το ταψί, τις ξαναβάζετε στο τηγάνι και περιχύνετε με τη σος. Μαγειρεύετε για 3′ ακόμα.