Υλικά:
1 φρέσκο μπρόκολο
1 κύβο μυρωδικών
2 αβοκάντο
1 σκελίδα σκόρδο
10 κλωναράκια σχοινόπρασο
5 κλωναράκια μαιντανό
2 κλωναράκια δυόσμο
150 ml γάλα ή φυτικό γάλα
40 γραμμ. Κουκουνάρι
Εκτέλεση:
- Κόβετε το μπρόκολο σε τουφίτσες, το πλένετε καλά και το βράζετε για 8-10’ σε 500ml νερό μαζί με τον κύβο και αλατοπίπερο. Στραγγίζετε και κρατάτε το ζωμό ζεστό.
- Καθαρίζετε το σκόρδο. Καθαρίζετε τα μυρωδικά και τα ψιλοκόβετε. Κόβετε τα αβοκάντο και αφαιρείτε την φλούδα και το κουκούτσι.
- Ανακατεύετε το αβοκάντο, το μαγειρεμένο μπρόκολο, τα μυρωδικά και το σκόρδό. Προσθέτετε τον ζωμό και πολτοποιείτε με μπλέντερ χειρός (μπίμερ).
- Καβουρδίζετε για λίγο το κουκουνάρι σε στεγνό τηγάνι.
- Σερβίρετε τη σαλάτα σε 4 μπολ, προσθέτετε το γάλα και ολοκληρώνετε με λίγο κουκουνάρι.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!