Δώστε μεσογειακή γεύση στο κοτόπουλο με μια απολαυστική συνταγή

Ένα πιάτο με χρώμα και φαντασία για να μοσχομυρίσει το τραπέζι σας.

Elle 26 Ιουν. 19
Δώστε μεσογειακή γεύση στο κοτόπουλο με μια απολαυστική συνταγή

ΥΛΙΚΑ
4 κομμάτια κοτόπουλο (σχεδόν 1 κιλό)
8 ντομάτες
12 ντοματίνια
3 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 κ.σ. Πάστα μαύρης ελιάς
2-3 κλωναράκια θυμάρι
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένετε καλά τις ντομάτες και τις κόβετε σε φέτες.
2. Σε ένα ταψί απλώνετε χαρτί ψησίματος.
3. Τοποθετείτε μια στρώση ντομάτες στον πάτο της κατσαρόλας και αλατοπιπερώνετε.
4. Προσθέτετε το κοτόπουλο, την πάστα ελιάς και αλατοπιπερώνετε ξανά.
5. Στην συνέχεια βάζετε στην κατσαρόλα τα μισά φύλλα θυμαριού και καλύπτετε το κοτόπουλο με μια ακόμα στρώση ντομάτες.
6. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το υπόλοιπο θυμάρι πάνω στις ντομάτες.
7. Ραντίζετε με λίγο λάδι ακόμα και ψήνετε στους 200° C για 50′.
8. Αφήνετε να κρυώσει και το φυλάσσετε σε σκιερό μέρος για 12 ώρες πριν σερβίρετε, χωρίς όμως να το ξαναζεστάνετε.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT