Υλικά
1/2 φλιτζάνι μπέικον (περίπου 6-8 λεπτές φέτες), ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
4-5 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
3 φλιτζάνι μπρόκολο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
1/2 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, τσιγάρισε το μπέικον σε υψηλή φωτιά για περίπου 3 λεπτά, ώσπου να γίνει τραγανό.
2. Αφαίρεσε το μπέικον από το τηγάνι και πρόσθεσε στο ίδιο σκεύος το βούτυρο, το σκόρδο, το μπρόκολο, το κόκκινο πιπέρι και το αλάτι. Σόταρε τα υλικά για 2-3 λεπτά. Έπειτα ρίξε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος και όταν αρχίσει να βράζει ρίξε και τα τριμμένα τυριά και το μπέικον.
3. Μετέφερε το φαγητό σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί και βάλ’το στο προθερμασμένο φούρνο. Ψήσε το μπρόκολο για 12-15 λεπτά, ώστε να λιώσουν καλά τα τυριά και το μπρόκολο να μαλακώσει.
Περισσότερες συνταγές στο: gimmedelicious.com.