Βελουτέ σούπα από καλαμπόκι
(προετοιμασία: 1 ώρα + 2 ώρες στο ψυγείο)
Υλικά
450 γραμμ. κίτρινα ντοματίνια
200 γραμμ. φρέσκο καλαμπόκι
1 κίτρινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
400 γραμμ. βρασμένα άσπρα φασόλια
60 ml ξίδι
60 ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
νιφάδες τσίλι
αλάτι, πιπέρι
λίγο στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση
Κόβετε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα βάζετε σε ένα μπολ μαζί με το καλαμπόκι.
Αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε στην άκρη για 30′.
Σε μικρές δόσεις χτυπάτε το μείγμα στο μπλέντερ προσθέτοντας τα φασόλια και το ξίδι.
Αν σας αρέσουν τα καυτερά μπορείτε να προσθέσετε λίγη σάλτα τσίλι ή μερικές σταγόνες ταμπάσκο.
Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει για 2 ώρες.
Σερβίρετε με μια κουταλιά γιαούρτι, λίγο καλαμπόκι και νιφάδες τσίλι.