Εμείς θα φτιάξουμε vegetarian tacos απόψε! Εσύ;

Αυτά τα vegeterian tacos είναι το απόλυτο homemade street food!

Elle 21 Ιουλ. 21
Εμείς θα φτιάξουμε vegetarian tacos απόψε! Εσύ;

Υλικά:

1 μεγάλη γλυκοπατάτα, ψημένη στο φούρνο
Μαύρα φασόλια (η ποσότητα εξαρτάται καθαρά από εσένα)
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουνουπίδι
1-2 αβοκάντο, κομμένα σε κυβάκια
1 φλιτζάνι λάχανο ψιλοκομμένο
2-3 πιπεριές χαλαπένιος, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά του γλυκού chili σε σκόνη
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
1/4 κουταλιά του γλυκού κύμινο
200 γραμμάρια τυρί τσένταρ, τριμμένο
Τορτίγιες από καλαμπόκι (η ποσότητα είναι ανάλογη με το πόσα tacos θέλεις να φτιάξεις)
1/4 φλιτζάνι sour cream
1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
1 lime
Φρέσκος κόλιανδρος
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθέρμανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Κόψε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια.  Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξε το κουνουπίδι με το ελαιόλαδο και όλα τα μπαχαρικά και ανακάτεψε καλά με τα χέρια σου. Ρίξε λίγο ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίξε σε αυτό το μαριναρισμένο κουνουπίδι. Άφησέ το να τσιγαριστεί για περίπου 5 λεπτά, έως ότου δηλαδή πάρει ένα χρυσαφένιο, καραμελέ χρώμα.

Πολτοποίησε την ψημένη γλυκοπατάτα και έπειτα ρίξε στον πουρέ λίγο ελαιόλαδο. Έπειτα ανάμειξε την μαγιονέζα με το sour cream και μόλις ομογενοποιηθούν πρόσθεσε τις ψιλοκομμένες χαλαπένιος και χυμό από μισό lime.

Βάλε τις τορτίγιες καλαμποκιού στην φούρνο για μερικά δευτερόλεπτα. Μόλις τις βγάλεις ρίξε πάνω σε αυτές το τριμμένο τσέντας ώστε να λιώσει από την θερμοκρασία τους. Αμέσως μετά άπλωσε τον πουρέ γλυκοπατάτας και πάνω εκεί βάλε λίγο από το κουνουπίδι, τα μαύρα φασόλια, το ψιλοκομμένο αβοκάντο, το λάχανο, τον κόλιανδρο. Τέλος μην ξεχάσεις την σάλτσα που έφτιαξες από sour cream. 2-3 σταγόνες lime και είναι θεϊκό.

Βρες ακόμα πιο λαχταριστές συνταγές στο Feed The Swimmers.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT