Ένα hippie διαμέρισμα που θα σε γεμίσει ιδέες

Η designer και influencer Sheree Commerford αλλάζει συνεχώς το στυλ της κατοικίας της στην Αυστραλία με mix & match χίπικη διάθεση που δεν υπακούει σε κανόνες.

Elle 05 Νοε. 18
Ένα hippie διαμέρισμα που θα σε γεμίσει ιδέες

Χρειάζονται γερές δόσεις φαντασίας και ταλέντο για να μεταμορφώσεις ένα παλιό bungalow στην παραλία του Σίδνεϊ σε μια ευρύχωρη κατοικία, ιδανική για να φιλοξενήσει μια οικογένεια. Η διαδικασία μπορεί να διήρκεσε αρκετά για τη στυλίστρια Sheree Commerford (δείτε περισσότερα για τη δουλειά της στο captainandthegypsykid.com), το αποτέλεσμα, όμως, την αποζημίωσε πλήρως, τόσο σε λειτουργικότητα όσο και σε αισθητική. Η ίδια ζει εκεί με τον σύντροφό της, τον designer Sam Elson, και τα δύο παιδιά τους.

Η Commerford αγαπά την bohemian και eclectic αισθητική, κάτι που διακρίνεται και στην γκαρνταρόμπα της. Το σπίτι της όμως ήθελε να εκφράζει όλη την οικογένεια, να αντιπροσωπεύει κάθε μέλος της. «Όταν το στυλ σου είναι αυθεντικό, τότε η ιστορία που θέλεις να αφηγηθείς θα γίνει κατανοητή. Οι εμπειρίες μας αντανακλώνται σε κάθε γωνιά». Ποιο είναι, λοιπόν, το παραμύθι που οδήγησε σε αυτό το σύγχρονο κουκλόσπιτο; «Μοιάζει με ναυαγισμένο πλοίο. Είναι κλασικό και έχει έντονο το θαλασσινό στοιχείο. Διαθέτει μια… τρέλα, αλλά ταυτόχρονα είναι και λιτό. Είμαι Γαλλίδα, συλλέγω bohemian θησαυρούς, αγαπώ το παλιό αλλά και το σύγχρονο», εξηγεί.

Τα παιδιά είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές που ορίζουν τη διακόσμηση της κατοικίας. Χαρακτηριστικές είναι οι ξυλομπογιές και οι ζωγραφιές τους, που έχουν τοποθετηθεί στους τοίχους σαν πίνακες. Ως γνήσιοι καλλιτέχνες, οι ιδιοκτήτες δεν μένουν ποτέ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. Αντιμετωπίζουν το σπίτι σαν ένα έργο τέχνης που έχει πάντα περιθώρια βελτίωσης, τολμούν να κάνουν αλλαγές, να προσθέτουν όλο και περισσότερο χρώμα, vintage αντικείμενα από υπαίθριες αγορές, κομμάτια που ανακαλύπτουν στα ταξίδια τους και οτιδήποτε κουβαλά μέσα του μια ιστορία. «Αυτά τα αντικείμενα προσθέτουν χαρακτήρα, έχουν κάτι να αφηγηθούν και συνήθως είναι κατασκευασμένα με τέτοιον τρόπο, που δεν μπορεί να αντιγραφεί πια. Πάντα δίπλα στο παλιό τοποθετώ και κάτι νέο ώστε ο χώρος να αποκτά ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον», σχολιάζει η Sheree Commerford.

Με την πρώτη ματιά οι μείξεις ίσως και να φαίνονται εκκεντρικές, το mix & match όμως δεν πρέπει να υπακούει σε κανόνες. Κάθε χρόνο, συνήθως με τον ερχομό της άνοιξης, οι ιδιοκτήτες διακοσμούν τον χώρο τους σχεδόν από την αρχή, με όσα ήδη έχουν. «Είναι πρόκληση να επανεφεύρεις ένα περιβάλλον», αναφέρει η στυλίστρια. Το μήνυμα που θέλει να περάσει το ζευγάρι είναι σαφές: όταν βλέπεις το ίδιο αντικείμενο από διαφορετική σκοπιά, δημιουργείς νέες προοπτικές και ιδέες. Κυρίως όμως, αλλάζεις τη διάθεση και την ψυχολογία σου.

Τα vintage αντικείμενα έχουν μια ξεχωριστή θέση στο χώρο.

Φωτογράφος: Michael Naumoff

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT