για 12 mini-cakes
χρόνος προετοιμασία: 20′
Υλικά:
1 μεγάλο αχλάδι
1 μεγάλο κομμάτι τζίντζερ (γύρω στα 6 εκ.), τριμμένο
3 αυγά
100 γραμμ. ζάχαρη
80 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
150 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 σακουλάκι μαγιά.
40 γραμμ κορνφλάουρ
1 πρέζα μοσχοκάρυδο σε σκόνη
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα αλάτι
λίγο τριμμένο φιστίκι Αιγίνης για την διακόσμηση.
για το γλάσο:
200 γραμμ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. γάλα
1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
μερικές σταγόνες εκχύλισμα πικραμύγδαλου
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
2. Σε ένα μπολ σπάτε τα αυγά και τα χτυπάτε με την ζάχαρη για μερικά λεπτά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε όλα τα στέρεα υλικά και στην συνέχεια τα προσθέτετε στο μείγμα με τα αυγά και την ζάχαρη. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί ζύμη. Καθαρίζετε το αχλάδι και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Το κόβεται σε μικρά κυβάκια και το προσθέτετε στο μείγμα μαζί με το τριμμένο τζίντζερ.
3. Αλείφετε 12 ατομικές φόρμες για κέικ με λίγο βούτυρο και ρίχνετε μέσα την ζύμη. Ψήνετε για 15-20′ και στην συνέχεια τα αφήνετε να κρυώσουν.
4. Για να φτιάξετε το γλάσο ανακατεύετε την ζάχαρη άχνη, το γάλα, το σιρόπι σφενδάμου και το πικραμύγδαλο και ανακατεύεται μέχρι να πετύχετε μια ομοιόμορφη αλλά πηχτή υφή. Παίρνετε το κάθε κέικ και βουτάτε το πάνω μέρος του μέσα στο γλάσο. Τα επιστρέφετε σε λεία επιφάνεια μέχρι να κρυώσουν και πασπαλίζετε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης πριν το σερβίρισμα.