Ένα κτίριο του ’30 σε σχέδια του Ερνέστου Τσίλερ μετατρέπεται σε ένα aesthete και eclectic events venue

Ο peripatetic concept maker Γεώργιος Καράμπελλας περήφανα παρουσιάζει το νέο του project FONDAZIONE.

Elle 19 Δεκ. 22
Ένα κτίριο του ’30 σε σχέδια του Ερνέστου Τσίλερ μετατρέπεται σε ένα aesthete και eclectic events venue

Η Βιβλιοθήκη Ίδρυμα Σπύρου Λοβέρδου, το μοναδικό ιστορικό, αρχιτεκτονικό και πολιτιστικό landmark, κτίριο του ‘30 σε σχέδια του μέγα φιλέλληνα Ερνέστου Τσίλερ, που στεγάζει την πλούσια συλλογή σπάνιων βιβλίων, καθώς και την crème de la crème συλλογή Βυζαντινών εικόνων του αδερφού του Διονυσίου Λοβέρδου, μετά από μια μακρά ανενεργή περίοδο αδράνειας, αναβιώνει, αναγεννάται και ανοίγει και πάλι ως ένα aesthete και eclectic events venue, για να φιλοξενήσει κάθε μορφής corporate, private, social ή cultural εκδήλωση!

FONDAZIONE

FONDAZIONE

 

 

 

Ο αεικίνητος και πολυμήχανος concept maker Γεώργιος Καράμπελλας σέβεται αυτήν την αύρα από το παρελθόν και ως Creative Director / Curator την επαναλανσάρει προσδίδοντας της that certain je ne sais quoi, δημιουργώντας με το δικό του signature out of the box τρόπο σύγχρονα σκηνικά, ως άλλα μοντέρνα “Salons Litteraires”.

FONDAZIONE

FONDAZIONE

FONDAZIONE

Τα αριστουργηματικά περίτεχνα ξυλόγλυπτα φτιαγμένα από σοφούς Κεφαλονίτες τεχνίτες, το ιδιωτικό παρεκκλήσι, οι αντίκες και τα πολύχρωμα design items, τα τραπέζια των 6 μέτρων μήκος στο Αναγνωστήριον, τα ταβάνια των 8 μέτρων ύψος στην Κεντρική Αίθουσα, τα χαλιά, τα κρύσταλλα, οι πολυέλαιοι, τόσοι πολλοί που απλώς ακουμπιούνται στο πάτωμα. Μαγικοί χώροι που εκτείνονται σε πάνω από 700 τ.μ.

FONDAZIONE

Τα λαμπρά θυρανοίξια απογειώνονται με τους συγκλονιστικούς βοτανικούς Κηφισιώτικους κήπους των 3 στρεμμάτων με τις αιωνόβιες ελιές, τα θεόρατα πλατάνια, τα περήφανα κυπαρίσσια και κάθε λογής μεσογειακά φυτά, που για ολόκληρες δεκαετίες αποτέλεσαν το ιδανικό σκηνικό για τις σοφιστικέ συναντήσεις της bon vivant πνευματικής και οικονομικής αφρόκρεμας της ελληνικής κοινωνίας.

FONDAZIONE

FONDAZIONE

H πισίνα με τις ριγέ κόκκινες Positano ξαπλώστρες, τα μαρμάρινα παγκάκια σε σχέδιο του Κωνσταντίνου Παρθένη, το herb garden, η πλατφόρμα με τα ζωγραφισμένα στο χέρι πλακάκια του 1920. Μια old money ατμόσφαιρα στο κέντρο του chic προαστίου, απόλυτα σημερινή και current.

FONDAZIONE

Το FONDAZIONE events venue μπορεί να φιλοξενήσει κάθε corporate, private, social ή cultural εκδήλωση.

FONDAZIONE
Λ. Κηφισίας 256 και Όθωνος, Κηφισιά, 14562

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!