Τρουφάκια με ξηρούς καρπούς και δαμάσκηνα
Υλικά 1 φλιτζ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι ¼ φλιτζ. ηλιόσπορους, ¼ φλιτζ. αμύγδαλα φιλέ 1 κ.σ. χαρουπάλευρο, 2 κ.σ. νερό
Για το γαρνίρισμα: Τρίμμα καρύδας ή ψιλοκομμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
1. Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.
2. Αν το μείγμα παραμένει υγρό, προσθέτετε λίγο χαρουπάλευρο ακόμα.
3. Βρέχετε λίγο τα χέρια σας και πλάθετε μικρές μπαλίτσες.
4. Βάζετε το τρίμμα καρύδας σε ένα μπολ και βουτάτε μέσα τα τρουφάκια.
Tip: Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα και ξύσμα πορτοκαλιού.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!