Υλικά:
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
1/2 κ.γ. πάπρικα σε σκόνη
1 κ.γ. κύμινο
1/2 φλ. αποξηραμένα φρούτα (βερίκοκα, κεράσια ή χουρμάδες)
1 1/4 φλ. ζωμό λαχανικών
2 φλ. ρεβίθια μαγειρεμένα
6 φλ. φρέσκο σπανάκι
1 φλ. κουσκούς
Αμύγδαλα για το γαρνίρισμα
Φρέσκα μυρωδικά: δυόσμο, κορίανδρο και άνηθο, ψιλοκομμένα
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
2. Προσθέτετε το σκόρδο, το τζίντζερ και το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5′.
3. Προσθέτετε το κύμινο και την πάπρικα και ανακατεύετε καλά για 1′.
4. Αλατοπιπερώνετε.
5. Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών και τα φρούτα και αφήνετε να πάρει βράση.
6. Προσθέτετε το κουσκούς και το σπανάκι. Αφαιρείτε από την φωτιά. Αφήνετε στην άκρη για 5′.
7. Γαρνίρετε με τα μυρωδικά και τα αμύγδαλα και σερβίρετε αμέσως.