Μπέργκερ από ρεβίθια με σος γιαουρτιού
Υλικά
600 γραμμ. ρεβίθια βρασμένα, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 1 κρόκος αυγού
2 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος, 2 κ.γ. φύλλα κόλιανδρου ψιλοκομμένα
1 κ.σ. κύμινο σε σκόνη, 1 κ.σ. πιπέρι καγιέν, τριμμένη φρυγανιά (όση χρειαστεί)
φυτικό λάδι για το τηγάνισμα, 1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 χούφτα σπανάκι baby, φέτες ντομάτας, ψωμάκια στρογγυλά, φέτες κίτρινο τυρί
για το ντιπ γιαουρτιού
150 γραμμ. γιαούρτι πλήρες
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
1. Για τα μπέργκερ: Περνάτε τα ρεβιθιά από το μπλέντερ για λίγο προσέχοντας να μη γίνουν τελείως κρέμα. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κρόκο και τα μυρωδικά, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν.
2. Ζυμώνετε το μείγμα σιγά σιγά προσθέτοντας την τριμμένη φρυγανιά. Βρέχετε τα χέρια σας και πλάθετε 4 μπέργκερ.
3. Για το ντιπ γιαουρτιού: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό που απέμεινε. Το καλύπτετε και το φυλάσσετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
5. Σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε 2-3 κ.σ. λάδι και τηγανίζετε τα μπέργκερ για 3′-4′ από κάθε πλευρά.
6. Τοποθετείτε τα ψωμάκια σε μια πιατέλα, βάζετε από πάνω μερικά φύλλα σπανάκι, το μπέργκερ από ρεβύθια, το κόκκινο κρεμμύδι, τις φέτες ντομάτας, το τυρί. Προσθέτετε μια κουταλιά γιαούρτι πριν σερβίρετε.