Υλικά:
Για την κρέμα τσία
3 κ.σ. σπόρους τσία
2/3 φλ. γάλα φυτικής προέλευσης (καρύδα, αμύγδαλο, κάσιους)
1/2 κ.γ. βανίλια
Για την κρέμα με μάνγκο και αβοκάντο
1 φλ. κατεψυγμένο μάνγκο
1/2 μεγάλο αβοκάντο καθαρισμένο
2 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
3/4 φλ. γάλα φυτικής προέλευσης
1/2 κ.γ. βανίλια
1/4 κ.γ. κάρδαμο σε σκόνη
Για την τελευταία πινελιά
1 κ.γ. λάδι καρύδας
1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
2 κ.γ. βρώμη
1/4 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1 πρέζα χοντρό αλάτι
Εκτέλεση:
Για την κρέμα τσία
1. Σε ένα μικρό μπολ βάζετε τους σπόρους τσία, την βανίλια και το γάλα και ανακατεύετε καλά. Βάζετε στο ψυγείο και αφήνετε να πήξει όσο ετοιμάζετε το υπόλοιπο γλυκό.
Για την κρέμα με μάνγκο και αβοκάντο
1. Βάζετε όλα τα υλικά στο μούλτι και χτυπάτε μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Αν η κρέμα είναι πολύ πηχτή προσθέτετε λίγο γάλα και χτυπάτε πάλι.
2. Βάζετε στο ψυγείο.
Για την τελευταία πινελιά
1. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Για το σερβίρισμα:
1. Βγάζετε την κρέμα με σπόρους τσία από το ψυγείο και ανακατεύετε. Μοιράζετε σε δύο μπολ ή ποτηράκια.
2. Βάζετε από πάνω την κρέμα μάνγκο και αβοκάντο και ολοκληρώνετε με λίγη γαρνιτούρα.