για 15 energy balls
Χρόνος προετοιμασίας: 45′
Υλικά:
1 φλ. Χουρμάδες χωρίς κουκούτσι (αν είναι πολύ στεγνοί, μουλιάζετε σε χλιαρό νερό για 10’ και στη συνέχεια στραγγίζετε).
1 κ.σ. Φυστικοβούτυρο
1 κ.σ. Σπόρους chia ή λιναρόσπορο
2/3 φλ. Νιφάδες βρώμης
1/4 φλ. Σοκολάτα τουλάχιστον 70% περιεκτικότητας σε κακάο
Εκτέλεση:
- Ρίχνετε στο μπλέντερ τους χουρμάδες και χτυπάτε μέχρι να διαλυθούν τελείως και να σχηματιστεί μια μπάλα.
- Προσθέτετε τις νιφάδες βρώμης, τους σπόρους τσια ή τον λιναρόσπορο και το φυστικοβούτυρο και χτυπάτε και παλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βγάζετε το μείγμα από το μπλέντερ και υπολογίζετε περί τα 30 γραμμ. Μείγματος για κάθε μπαλίτσα. Πλάθετε τα energy balls ζεσταίνοντας το μείγμα στις παλάμες σας και υπολογίζετε γύρω στις 15 μερίδες.
- Βάζετε στο ψυγείο για 15’ πριν σερβίρετε ενώ μπορείτε να τα καταψύξετε για να τα απολαύσετε αργότερα. Διατηρούνται σε αεροστεγές σκεύος για μέχρι μια εβδομάδα.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!