Υλικά:
1 συσκευασία με ζυμαρικά-κοχύλια
500 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
500 γραμμάρια τυρί ρικότα
1 μεγάλο αυγό
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
3 φλιτζάνια τριμμένη μοτσαρέλα
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
3 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε καλά τη ρικότα με το αυγό, τον βασιλικό, τη ρίγανη και το σκόρδο.
2. Πρόσθεσε τα 2 φλιτζάνια μοτσαρέλα και την παρμεζάνα και συνέχισε το ανακάτεμα, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Τέλος ρίξε στο μπολ και το σπανάκι, αφού το έχεις βράσει για 2 λεπτά ώστε να μαραθεί.
3. Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Περίχυσε τον πάτο ενός ταψιού με λίγη από την σάλτσα ντομάτας. Μοίρασε το μείγμα με το τυρί και το σπανάκι στα βρασμένα ζυμαρικά (2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα αρκούν για κάθε κοχύλι) και στη συνέχεια ξεκίνα να τα τοποθετείς στην σειρά μέσα στο ταψί.
4. Κάλυψε τα κοχύλια με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και έπειτα πασπάλισε τα με την υπόλοιπη τριμμένη μοτσαρέλα.
5. Ψήσε τα ζυμαρικά για περίπου 30 λεπτά, έως ότου να λιώσουν εντελώς τα τυριά.
Περισσότερες συνταγές στο: @cookingclassy.com.